Tuhannenvuotta

 

 

Kiliastit väittävät, että on tuleva erillinen tuhatvuotinenvaltakunta, mutta Raamattu ei moista tunne. ILM.20: 2. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi. Mikään Raamatun kohta ei tuhatvuotistavaltakuntaa tunne. MATT.25: 31. Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.

32. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.

33. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle

 

Viimeinen tuomio tulee heti Jeesuksen tultua maanpäälle. Samoin on 1TESS.4: 14. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.

15. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.

16. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;

17. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

18. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla. MATT.24: 42. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.

43. Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan.

44. Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee. Eli Jeesus tulee hetkellä millä hyvänsä eikä sitä voi ennustaa.

 

ILM.20: 1Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään.

2. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi. Tuhanneksi vuodeksi tarkoittaa pitkäksi ajaksi. Eikä saatanaa henkiolentoa voida sitoa millään teräksisillä kahleilla, vaan saatana sidotaan Evankeliumilla, kun Kristus kuoli ristillä ja nousi kuolleista on saatanan sitominen ettei pääse meitä syyttämään. Ja Kristus jo hallitsee meitä taivaasta siinä on tämä valtakunta. Biblia kertoo I. Ja minä näin enkelin astuvan alas taivaasta, jolla oli syvyyden avain(*) ja suuri kahle hänen kädessänsä.

2. Ja hän otti lohikärmeen kiinni, vanhan madon, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänen tuhanneksi vuodeksi,

3. Ja heitti hänen syvyyteen, ja sulki hänen, ja lukitsi päältä, ettei hänen enempi pitäisi pakanoita viettelem. Ja Jeesus ei tule kahta kertaa maanpäälle vaan yhden kerran. Tuhatta vuotta käytetään kahdessa muussa Raamatun kohdassa PS.90: 4. Sillä tuhat vuotta on sinun silmissäsi niinkuin eilinen päivä, joka meni ohitse, ja niinkuin öinen vartiohetki. 2PIET. 3:8. Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä". Eli tuhat vuotta on Herran silmissä kuin yksi päivä. Tämä tuhat vuotta voi tarkoittaa hyvinkin pitkää ajan jaksoa. Miksi emme usko kiliastiseen tuhatvuotiseen valtakuntaan? Koska siinä odotetaan, että Jeesuksen tulisi tulla ja tehdä jotain vielä paremmin ja lisää kuin mitä on tehnyt Golgatan ristillä. Ja miksi kiliastinen ei voi olla totta? Koska silloin olisi tuhat vuotta aikaa tehdä parannus. Ja päästä paratiisiin. LUUK.11: 21. Kun väkevä aseellisena vartioitsee kartanoaan, on hänen omaisuutensa turvassa.

 

22. Mutta kun häntä väkevämpi karkaa hänen päällensä ja voittaa hänet, ottaa hän häneltä kaikki aseet, joihin hän luotti, ja jakaa häneltä riistämänsä saalii KOL.2: 15. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun. 2PIET.2:4. Sillä ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät syvyyteen, pimeyden kuiluihin, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi. Näissä kohdissa ei Kristus itse toimi, vaan antaa enkeleilleen toimia. ILM.20:4. Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. Valtaistuin on meidän Vapahtajallamme Jeesuksen Kristuksen istuin ja jotka eivät kumartaneet petoa eivät ole väärää oppia kumartaneet eivät sitä vastaanottaneet. Pedonmerkki tarkoittaa palvella väärää oppia mikä on teon oppi. Katolinen ja Jehovan todistajat mormonit ym. Tuossakin puhutaan tuhannesta vuodesta ei valtakunnasta. Ja ne jotka ei ole Kristuksen omia ja kuolevat tuona aikana menevät ajassa ikuisuuteen eivät heidän sielu ole elävä. Väärät uskonnot vahinkoittavat Kristuksen seurakuntaa esim. muslimit ja Jehovan todistajat ja mormonit ja uus uskonnot ja vanhat kuten katolinen kirkko. Nämä ovat ne jotka päästettään hyökkäämään Kristuksen seurakuntaa vastaa, mikä jo tapahtuukin. Kristuksen valtaistuin on MATT.25:31. Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. 2KOR.5:10. Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.