Jehovan todistajat

 

 

Jehovan todistajien oppi poikkeaa paljon muista uskonnollisista opeista. Missään tapauksessa sitä ei voi kutsua Kristilliseksi opiksi. Kun muut opit ovat syntyneet esim. Luterilaiset ja helluntalaiset ym. että ensin on ollut Raamattu ja sitten on tehty oppi on Jehovan todistajien oppi syntynyt ensin ja sitten on tehty siihen sopiva Raamattu. Uuden maailman väännös. Poikkeaa paljon Raamatusta. Käytän 33/38 Raamatun käännöstä ja uuden maailman väännöstä. 1MOOS.1:2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Uuden maailman käännös sanoo: ja Jumalan vaikuttava voima*liikehti+ vesien pinnan yllä. Eivät usko Pyhään Henkeen. JOH. 1: 1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala u.m 1 Alussa+ oli Sana,*+ ja Sana oli Jumalan luona,*+ ja Sana oli jumala. Jehovan todistajat ei usko, että Jeesus on Jumalan Poika. JOH.1: 14. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta. U.m 14  Niin Sana tuli lihaksi+ ja asui* meidän keskuudessamme, ja me näimme hänen kirkkautensa, sellaisen kirkkauden kuin ainosyntyiselle pojalle+ kuuluu isältä, ja hän oli täynnä ansaitsematonta hyvyyttä ja totuutta . Poika on pienellä alkukirjaimella kirjoitettu. JES. 40: 3. Huutavan ääni kuuluu: "Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumala. U.m  Kuunnelkaa! Joku huutaa* erämaassa:+ ”Raivatkaa Jehovan tie!*+ Tehkää Jumalallemme valtatie suoraksi* halki aavikkotasangon Eli tässä kohdin ovat Jehovan todistajat menneet halpaan sanovat Jumalallemme eli Jeesukselle. 1 KOR. 1: 24. mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. U.m 24  kuitenkin niille, jotka ovat kutsutut, sekä juutalaisille että kreikkalaisille, Kristusta, Jumalan voimaa+ ja Jumalan viisautta Torjuvat tässä kolmiyhteisen Jumalan, että Jeesus ei olisi Jumalan voima ja viisaus. KOL. 1: 15. ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.

16. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen. U.m 15  Hän on näkymättömän+ Jumalan kuva,+ koko luomakunnan esikoinen,+ 16  sillä hänen välityksellään+ luotiin kaikki muu*, mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvät ja näkymättömät, olkootpa ne valtaistuimia tai herrauksia tai hallituksia tai valtoja.+ Kaikki muu on luotu hänen välityksellään+ ja häntä varten. Ei usko, että Jeesusta ei ole luotu ja Jeesus on ollut luoja. Jehovan todistajat sanovat, että Jeesus on Jumalan ensimmäinen luomus. Tätä luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta mennään asioissa eteenpäin.

 

Uuden maailman käännös on tehty vain kääntämällä jo olemassa oleva Raamattu Jehovan todistajien oppiin sopivaksi. (American Standard Version) kääntäjät ovat olleet Nathan H Knorr Frederick W Franz Albert D Schroeder G D Gangas Milton Henschel Kukaan näistä henkilöistä ei osannut kreikankieltä. He eivät itse kerro keitä kääntäjät ovat olleet, vaan tieto on tullut eräältä joka on luopunut heistä pois.

 

Jeesuksen Jumalaluuteen he eivät usko, vaan Jeesus on ollut Jumalan ensimmäinen luomus ei siis Jumalan Poika. JOH. 1: 1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala u.m 1 Alussa+ oli Sana,*+ ja Sana oli Jumalan luona,*+ ja Sana oli jumala. Jumalan kirjoitettu pienellä alkukirjaimella eli heillä on joku epäjumala. ROOM. 9: 5. heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty iankaikkisesti, amen! KOL.1: 14. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,

 

15. ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Ehkä suurin on tämä todiste KOL.2: 9. Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, myös 1JOH.5: 20. Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä. 

JOH.14: 9. Jeesus sanoi hänelle: "Niin kauan aikaa minä olen ollut teidän kanssanne, etkä sinä tunne minua, Filippus! Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän; kuinka sinä sitten sanot: 'Näytä meille Isä'?

 

JOH. 10: 30. Minä ja Isä olemme yhtä."

 

Pyhä Henki on myös Jumala ja persoona, vaikka Jehovan todistajat toisin väittääkin. LUUK.3:22. ja Pyhä Henki laskeutui hänen päällensä ruumiillisessa muodossa, niinkuin kyyhkynen, ja taivaasta tuli ääni: "Sinä olet minun rakas Poikani; sinuun minä olen mielistynyt". Eli kolme persoonaa Isän ääni taivaasta Ja Jeesus Kristus ja Pyhä Henki ruumiillisessa muodossa. APT. 5: 3. Mutta Pietari sanoi: "Ananias, miksi on saatana täyttänyt sinun sydämesi, niin että koetit pettää Pyhää Henkeä ja kätkit osan maatilan hinnasta?

4. Eikö se myymätönnä ollut sinun omasi, ja eikö myynnin jälkeenkin sen hinta ollut sinun? Miksi päätit sydämessäsi tämän tehdä? Et sinä ole valhetellut ihmisille, vaan Jumalalle." Ananias petti Pyhää Henkeä, vain persoonaa voi pettää ja valehdellut Jumalalle. Pakko olla Pyhän Hengen Jumala ja persoona.

 

 

Jumala on kolmiyhteinen, vaikka Jehovan todistajat ja mormonit toisin väittävätkin. Mormonit uskoo kolmeen Jumalaan kahteen ruumiissa olevaan ja yhteen Henki olentoon. Mutta Jehovan todistajat uskovat vain yhteen Jumalaan. Me Kristityt uskomme, että on yksi Jumala, mutta kolme persoonaa. Koko Raamatussa kerrotaan yhdestä Jumalasta, mutta kolmesta persoonasta. MATT.28: 19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Ei monikossa nimiin vaan yksikössä nimeen. 1KOR.1: 24. mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. Eli Jeesus on Jumalan voima ja viisaus eli on kolmiyhteinen Jumala. Näin valehtelee u.m väännös U.m 24  kuitenkin niille, jotka ovat kutsutut, sekä juutalaisille että kreikkalaisille, Kristusta, Jumalan voimaa+ ja Jumalan viisautta. Vääntää toisin päin että Jumala antaa viisautta, vaikka on Kristus on Jumalan viisaus. 1MOOS.1:26. Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat". Kenelle Jumala tässä puhui? 

 

 

Jehovan todistajat ei usko, että ihmisellä on sielu ja henki. Ihminen kuoltuaan vain menee tietämättömään tilaa ja sitten vain Jehovan todistajina kuolleet herätetään joskus. Myös he väittävät joskus, että sodoma (muut kuin Jehovan todistajat) herätetään myös. Välillä herätetään ja välillä ei. Huomatkaa, että Jehova on mikä kirjoittaa esim. vartiotornilehden. Helvetin olemassa oloon he ei usko. Hinnomin laakso missä poltettiin vainajia ym. aloitettiin sanomaan helvetiksi ja tästä ovat J.t ottaneet sanan helvetti ja ettei sitä ole olemassakaan. Kuitenkin Raamattu sanoo esim. kertomuksessa rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta. Tämä on tosi kertomus ei satu kuen Jt sanovat olevan. LUUK. 16: 19. Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.

20. Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita

21. ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.

22. Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.

23. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.

24. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'

25. Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.

26. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'

27. Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon

28. - sillä minulla on viisi veljeä - todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.

29. Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.

30. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.

31. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

 

 

Olen kysynyt Jehovan todistajilta, että kuinka joku voisi mennä varoittamaan rikkaan miehen veljiä, kun he väittävät tämän olevan tulevaisuuteen tapahtuvaksi, mutta vastausta ei ole tullut. Myös monessa muussa kohdassa mainitaan sana helvetti. MATT. 5: 22. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen. 29. Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.

30. Ja jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi menee helvettiin. MATT. 10 : 28. Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

 

Sielun olemassaoloa he myös vastustavat, vaikka Raamattu toisin sanoo. 1TESS.5: 23. Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen. JOB.19: 26. Ja sittenkuin tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan. 2KOR.5: 1 Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty.

2. Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme,

3. sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi.

4. Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista.

5. Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi.

6. Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta;

7. sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä.

8. Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö.

2KOR.12: 1 Minun täytyy kerskata; se tosin ei ole hyödyllistä, mutta minä siirryn nyt näkyihin ja Herran ilmestyksiin.

2. Tunnen miehen, joka on Kristuksessa: neljätoista vuotta sitten hänet temmattiin kolmanteen taivaaseen - oliko hän ruumiissaan, en tiedä, vai poissa ruumiista, en tiedä, Jumala sen tietää.

3. Ja minä tiedän, että tämä mies - oliko hän ruumiissaan vai poissa ruumiista, en tiedä, Jumala sen tietää -

4. temmattiin paratiisiin ja kuuli sanomattomia sanoja, joita ihmisen ei ole lupa puhua.

 

5. Tästä miehestä minä kerskaan, mutta itsestäni en kerskaa, paitsi heikkoudestani. 

Jos edes 5% uutisista, mitkä koskee Jehovan todistajia pitäisi paikkaansa. Minä kyllä olisin aikoja sitten jättänyt ko. Seuran, vaikka minua ei sitten kukaan edes tervehtisikään. 11 vuotias tyttö tuli raiskatuksi Jehovan todistaja miehen tekemänä. Ja heidän oma oikeuskomitea totesi, että 11 vuotias tyttö on vietellyt miehen oli heidän tuomionsa ja tyttöä rankaistiin.

 

 

Jo Jumalan nimi on heillä väärä. JHWH ei ole Jehovan vaan Jahve. Uudessa Testamentissa ei ole ainuttakaan JHWH nimeä. Jehovan todistajat ovat lisänneet sen ei palauttaneet kuten he itse vastaavat. Missään muussa käännöksessä ei ole Uudessa Testamentissa JHWH:ta paitsi u.m käännöksessä on. Kun jo nimikin on väärä on myös koko oppi täysin väärä.

Jehovan todistajat ei usko Jeesuksen ruumiilliseen ylös nousemiseen. He väittävät Jehovan tuhonneen Jeesuksen ruumiin ja tekemällä henkiolennoksi. He uskovat, että vain Isä Jumala on JHWH ei Jeesus ei Pyhä Henki. He vetoavat Raamatun kohtaan minkä he ovat käsittäneet väärin 1KOR.15: 50. Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta. Jumalan valtakunta ei tarkoita taivasta eikä paratiisia. Vaan Jumalan valtakunta tarkoittaa seurakuntaa maanpäällä. MATT. 12: 28. Mutta jos minä Jumalan Hengen voimalla ajan ulos riivaajia, niin on Jumalan valtakunta tullut teidän tykönne. Tämä 1KOR. 15: 50 on viittaus kohtaan JOH.3: 5. Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Eli kasteesta ja Pyhästä Hengestä on synnyttävä uudesti. Sitä ettei ihmines voisi päästä taivaaseen ei pidä paikkaansa, sillä Haanok ja Elia ovat päässeet taivaaseen suoraan näkemättä kuolemaa. 1MOOS.5: 24. Ja kun Hanok oli vaeltanut Jumalan yhteydessä, ei häntä enää ollut, sillä Jumala oli ottanut hänet pois. 2KUN. 2: 1 Silloin, kun Herra oli vievä Elian tuulispäässä taivaaseen, kulkivat Elia ja Elisa Gilgalista. Jehovan todistajien u.m väittää  Ja tapahtui, että kun Jehovan oli määrä ottaa Elia+myrskytuulessa ylös kohti taivasta . Aika pitkä aika on Elialla ollut odottaa jossain taivaan ja maan välillä ennenkuin seuraavan kerran ilmestyivät Vuorella Jeesukselle, Pietarin ja Johanneksen läsnäollessa.

 

Juuri uskomme Jeesuksen ruumiilliseen ylösnoudemukseen un Kristinuskon perusta. Että Uskomme Jeesuksen neitseestä syntymiseen ja ristin kuolemaan ja ruumiilliseen ylösnousemiseen on Kristinuskoa mitä ei Jehovan todistajien oppi ei ole. He eivät usko, että Jeesus kuoli ristillä vaan he sanovat, että paalulla. LUUK. 23: 38. Oli myös hänen päänsä päällä kirjoitus: "Tämä on juutalaisten kuningas". Jos olisi surmattu paalulla silloin ei olisi voinut kirjoitus olla päänpäällä vaan käsien päällä.